Er din bil klar til ferie?

Gør din bil sommerklar til kør selv-ferie hos mfabiler, forhandler af ekstraudstyr bil
Det er sommer, solen skinner og det er sommerferietid - men er din bil klar til at køre af sted på sommerens veje?
Det kan måske virke som en større opgave at gøre bilen ferieklar. Men med de her enkle ferietips tager det ingen tid. Og som belønning får du endnu mere køreglæde ud af din bil :-)

Vask og udluft

Start med en grundig vask både indvendigt og udvendigt på bilen. Kombinér vaskehal med gammeldags knofedt: Vask dørkarme, motorhjelm og bagagerum med håndkraft. Bank, støvsug og vask bilens måtter, og tør dem helt, inden du lægger dem på plads. Hvis måtterne er meget slidte, kan du evt. købe et sæt nye. Måtter skal sidde fast i bunden af bilen, så de ikke glider frem og tilbage.

Brug støvsugerens børstemundstykke og støvsug alle flader og kroge i bilen. Tør flader af med en hårdt opvredet klud, og puds vinduerne indvendigt.

Se vores udvalg af lækre bilplejeprodukter

Kig efter ridser, buler og skader

Husk at kigge efter ridser, buler eller andre småskader, når du alligevel er bilen rundt med pudsekluden. Sørg for at få eventuelle skader ordnet, inden de danner rust eller andre problemer. Fyld sprinklervæske, kølervæske og olie på, og tjek, at alle lygter virker. Tjek også, at både bremser og vinduesviskere er i topform.

Se vores udvalg af praktisk udstyr

Opgrader filteret

Hvis du vil forkæle dig selv og dine passagerer, kan du med fordel opgradere dit friskluftfilter til et pollenfilter. Så får du renere og bedre luft i kabinen. Det kan vi selvfølgelig hjælpe med på dit lokale mfabiler-værksted :-)

Tjek dine dæk

Er dine dæk ved at være slidte? Vi tjekker gerne dine sommerdæk for slid og skader.

Husk at nedslidte dæk er meget farlige for din og andres sikkerhed. Vores udvalg af nye sommerdæk gør det muligt for dig at køre sikrere på vejene, når temperaturerne bevæger sig over 7 grader. Der er designet og testet til at have et stærkt grib, når der er høje temperaturer. De reducerer desuden benzinforbruget og lydniveauet. Tommelfingerreglen siger, at du skal skifte til sommerdæk, når vi går over til sommertid.

Dækhotel

Uanset om du bor i lejlighed eller hus, så er det rart at slippe for bøvlet med transport og opbevaring af dine hjul. Vi opbevarer dine hjul under optimale forhold med den rette temperatur og ingen sollys på vores dækhotel. Når vi monterer hjulene, tjekker vi naturligvis også dækkenes tilstand og dæktryk. Hør mere om dine muligheder for sommerdæk hos din lokale mfabiler.

Se også vores 10 tips til en sikker bilferie

Vi ønsker jer alle en dejlig sommerferie