Lad os hjælpe dig med dine dæk

Har du brug for ekstra plads i garagen, kælderen eller skuret og vil du gerne slippe for besværet med at skifte dæk på din bil hver evig eneste sommer og vinter?
Dækservice hos mfabiler.dk, hjulskift, afbalancering, opbevaring af hjul og dæk
Så lad os os skifte dækkene for dig og opbevare dine dæk på et af vores dækhoteller. Vi har dækhotel i alle vores fem afdelinger på Fyn.

Spar plads og forlæng dækkenes ydeevne

Hos os kan du trygt få dine dæk opbevaret vinteren eller sommeren over. På den måde slipper du for besværet med selv at fragte dine dæk frem og tilbage. Opbevarer du dine dæk på vores dækhotel, er du sikret, at dækkene bliver bevaret under optimale forhold og så slipper du for alle bekymringerne. Det eneste du skal gøre, når dækkene skal monteres, er at kigge forbi og nyde en kop kaffe - så klarer vi resten.

Korekt opbevaring af dæk

Dæk monteret på fælge skal opbevares stablet eller hængende på et dækstativ. Løse dæk uden fælge opbevares oprejst og drejes en gang imellem, så de ikke får flade punkter. For at bevare dækkenes egenskaber længst muligt, skal dækkene altid opbevares tørt, køligt og mørkt. Hvis et dæk opbevares f.eks. på et loft, hvor der kan blive meget varmt under tagpladerne, mister gummiet sin smidighed. Dækkene må komme i kontakt med benzin, olie, fedt eller opløsningsmidler.

Spørg om dækhotellet, næste gang du besøger os.

Er dine dæk slidt?

Bilens dæk har stor betydning for køreegenskaberne - derfor er det vigtigt, at du vedligeholder dine dæk. For- og bagdæk slides oftest forskelligt, og det er derfor en god ide at bytte om på for- og bagdæk, så sliddet udlignes. På den mådeholder dækkene væsentligt længere. Et reglmæssigt dækskift sikrer, at dækkene slides mere ens, og man kan derfor skifte alle fire dæk på en gang frem for ad to omgange.

Sommerdæk og vinterdæk

Er tiden inde til at få skiftet til sommerdæk eller vinterdæk? Vi anbefaler dækskift til sommerdæk i marts/april måned og skift til vinterdæk i oktober/november. Det kommer naturligvis altid an på vejret.

Lad os skifte dine dæk

Vi er altid klar på et af vores værksteder til at hjælpe dig med at skifte dine dæk - uanset hvilket mærke du har. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er tid til dækskift, så rådgiver vi dig gerne. Står du overfor et dækskift af alle fire dæk, rådgiver vi dig naturligvis omkring, hvilke nye dæk du skal vælge til din bil.

Afbalancering af hjul

Hvis rattet ryster, når du kører over en vis hastighed, kan det være tegn på, at dine hjul ikke er afbalanceret korrekt eller er ude af balance. Dette kan nemt ske hvis man rammer en kantsten eller kører ned i et større hul på vejen. Gør du ikke noget ved det, kan det påvirke:

• Vejgreb og køreegenskaber
• Brændstoføkonomi
• Ophængs- og ratdele
• Slid på dækkene

Afbalanceringen af hjulene bør kontrolleres ved de første tegn på vibrationer. Samtidig bør dine hjul altid afbalanceres, når der er blevet monteret nye dæk samt efter lapning af dækkene.

Vi ser frem til at hjælpe dig med dine dæk