10 tips til en sikker bilferie

10 tips til en sikker bilferie, mfabiler autoriseret toyota bilforhandler og bilværksted
Går turen på bilferie denne sommer? Vi har samlet 10 tips til en sikker og behagelig tur på sommerferiens veje.

1. Kontroller dine bildæk

Kontroller at alle dæk (inklusive reservehjul / dækreperations-kit) ikke er beskadiget. Kontroller også, at dæktrykket er på det anbefalede niveau og at slidbanen som minimum på 1,6 mm som er mindste lov-krav, det anbefales dog at møsterdybden er minimum 3,0 mm for at undgå akvaplaning. Hvis du er i tvivl, så kom endelig ind forbi en af vores afdelinger og lad os tjekke det for dig.

2. Sådan tjekker du, at din motor ikke overophedes

Kontroller motorens kølesystem for at undgå overophedning. Sørg for, at dit kølevæsketank er fyldt helt op, og kontroller kølevæskeslangerne, inden du tager afsted på en lang rejse.

3. Kontroller din bil for olie

Kontroller jævnligt din bils olieniveau. Er det ved at være tid til at fylde olie på din bil, så gør det før ferien. Er du i tvivl om, hvilken olie du skal bruge, kan du spørge på et af vores værksteder,  hvor du også kan købe en top up olie til af have med på ferieturen.

4. Kontroller dit klimaanlæg

Kontroller din bils klimaanlæg, inden du rejser. Hold hånden tæt på luftåbningerne og føl luften der kommer ud. Hvis det er en uafbrudt strøm af kold luft ved samme temperatur, så er din klimaanlæg sandsynligvis i god stand.

5. Sådan pakker du din bil til ferien

Sørg for, at tunge genstande opbevares i bagagerummet bag bagsædet. Hvis du har brug for mere plads, kan du med fordel bruge en bagageboks. Skal du trække en trailer eller en båd, så spørg din Toyota-forhandler om regler og påsætning af trækkrog. Medbringer du kæledyr på ferien skal du sørge for, at dit hundegitter er installeret korrekt.

Andre nyttige tips til rejsen

6. Sådan forbedrer du dit udsyn på rejsen

Sørg for, at din sprinklervæskebeholder er fyldt op. Brug en sprinklervæske af høj kvalitet, som sikrer at din forrude er helt ren. Hvis dine viskere tværer urenheder rundt i stedet for at viske ruden ren, så kontroller at de ikke er gået i stykker. Og få evt. en af vores dygtige mekanikere til at skifte dem inden ferieturen. Brug solbriller, hvis der er for meget lys og helst solbriller med gradueret farvetone eller polariserede linser, for at reducere blænding og forbedre dit udsyn.

7. Tips til lange ture

Hold altid 15 minutters pause efter 2 timer, når du er på lange køretimer. For at holde din opmærksomhed helt i top, så stop og spis en snack, stræk dine ben og drik masser af vand for ikke at dehydrere. Hold dig vågen ved at underholde dig selv med musik eller dine favoritprogrammer via Bluetooth® radioen.

8. Sådan holder du bilen kølig i sommervarmen

Forsøg altid at parkere din bil under et træ eller i skyggen af en bygning. Når du starter bilen, så åben vinduerne eller tænd for klimanlægget i nogle minutter, før du kører. Helt ultimativt kan du dække forruden med et termisk betræk, som reducerer solens stærke lys i at trænge ind i bilen.

9. Sådan klarer dine børn den lange køretur

Dine børn skal være sikkert fastspændt i bilen i autoriserede barnestole, som er beregnet til deres aldre. Fortæl dem om rejsen, så de glæder sig. Lad dem følge med på navigationen, så de hele tiden ved, hvor I er. Eventuelt kan du medbringe en tablet, telefon eller en multimedie-enhed, så de kan se film, spille eller høre musik på farten. Glem ikke batterier og høretelefoner. Bøger, tegneseriehæfter og tegneting er også altid gode. Lidt større børn kan have glæde af spil som Yatzy, UNO og almindelige spillekort. Husk snacks og vand. Og efterlad aldrig børn og dyr alene i en varm bil.

10. Hvis uheldet skulle ske

Før du kører er det en god ide at tjekke de lovkrav der findes omkring sikkerhedsregler i de forskellige lande. Kontroller, at du har advarselstrekant og sikkerhedsveste med i bilen. Og at dine forsikringspapirer er i orden. Du får 1 års gratis vejhjælp i 48 europæiske lande, når du får din Toyota serviceret på et autoriseret Toyota-værksted.

Vi ønsker jer en god tur på sommerens veje